Pages

úterý 24. března 2015

Amadeus

Znáte mozartovsko-salieriovský příběh? Pokud ne, neváhejte a určitě na něj zajděte do brněnského divadla Husa na provázku. Jedná se o skutečně výjimečný zážitek už jen proto, že Miroslav Donutil se na scénu do Brna vrací po 24 letech a diváci se na něj opravdu těší! Vřele doporučuji.
      Hlavní roli hrají: populární filmový a divadelní herec, bavič a moderátor, již zmiňovaný Miroslav Donutil alias Antonio Salieri a jeho syn Martin Donutil alias Wolfgang Amadeus Mozart. Celý děj, ztvárnění, kostýmy, Mozartova hudba, postavy, jejich pohyby nejen na jevišti, ale i mezi diváky vtáhnou diváka tak do děje, že výsledkem je nejen radost z vydařeného kulturního zážitku, ale i bouřlivý potlesk a spokojenost diváků i herců.
     A na co divák čeká nejvíce? No přeci na okamžik, kdy se na scéně objevuje Miroslav Donutil, resp. stařík Salieri (vypravěč), který se otáčí k divákům a děj začíná...
     Je zvláštní vidět na scéně otce, coby Salieriho a syna, coby Amadeuse v takové roli, roli soka. V roli, kdy jdou spolu i proti sobě. Celý děj tak doprovázejí pomluvy a nejrůznější intriky... Oba jsou perfektní herci a dokáží si herectví na jevišti opravdu užívat. Je vidět, že syn má silné vlohy po tátovi. 

Photo: By Michel Design









Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!