Pages

pondělí 17. listopadu 2014

Kakaové cupcakes s burákovým krémem

Na 12 porcí/175°C/ 15-17 minut na horkovzduch v předehřáté troubě 

Photo: By Michel Design


Ingredience: 
120 g másla
175 g krupicového cukru
2 vejce
200g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
50ml mléka
špetka soli

Krém:
Ten jsem si vymýšlela sama, tak snad si vzpomenu :-)

120 g pomazánkového másla
100g zakysané smetany
3 lžičky burákového másla 
120 g cukru (já dala cca 80g + 10g vanilkového cukr) - podle toho, jak moc chcete krém sladký

Postup: 
Změklé máslo vyšleháme, přidáme cukr a šleháme do pěny. Přidáme vejce a kakao. Odvážíme si mouku a smícháme se špetkou solí a práškem do pečiva. Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinou moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin. Pečeme v předehřáté troubě 15-17 minut (na horkovzduch), vyzkoušíme špejlí.
     Na krém máslo spolu se smetanou vyšleháme do pěny a přidáme prosátý cukr, šleháme na vysoké otáčky, až začne z těsta vznikat krém. Přidáme burákové máslo. Pustíme mixér na plné otáčky a šleháme.
     Na finální zdobení jsem použila kousky ananasu, čokoládové hobliny a čočky.
 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!